2016 m. vasario 7 d., sekmadienis

Dykumos rožė :)

Darbai žiemą einasi truputėlį lėčiau, lieka daugiau laiko blog'ui, ta proga sukursiu net 5-ą įrašą. Iškart norėčiau pasidžiaugti dėl pavykusio pamato apšiltinimo. Atkasinėjant pamatą pasirodė, kad jie nėra labai gilūs, nusprendžiau naudoti skandinaviškąjį būdą. Nors susidūriau su dideliu pasipriešinimu ir skepticizmu, tačiau savo pasiekiau :)

Nuo šių iliustracijų truputėlį skiriasi, nes leidau sau paimprovizuoti, bet 90% minties atitinka.
Gūglas kopyrait:




Ir ko gi aš čia taip džiūgauju? Namas kūrentas ar nekūrentas, name temperatūra nenukrinta žemiau -1, kai už lango tuo metu -20...-25. Lubų name įrengta apie 70%.  Rūsyje ar tai pirmame aukšte (dar neapsiprendžiu, kaip jį vadinti), nėra jokio įšalo. Netgi ten kur pamatas iš įšorės yra negiliausias, laisvai galima rankomis kastis gilyn iš namo vidaus. Net minimaliausių įšalo ženklų, jokio šerkšno, nieko... Net kada būdavo nekūrenta, prie -20 iėjus i namą, akiniai aprasoja nuo temperatūrų skirtumo :).


Pastebėjau, kad dauguma blogerių gyvena vasaros nuotaikomis, tai pasidalinsiu ir mes patys kokį biesą užsiauginom. Gavom "dovanų", kartu su atsivežtinėmis žemėmis. Kol buvo mažas, atrodė tiesiog usnis. Po truputėlį augo, kol atkreipė mano dėmesį.  Buvo sportinis interesas, stebėti kiek jis užaugs. Būdavo vasarą aš laistau persodintus medžius, draugė laisto "usnį". O užaugo jis virš 2 metrų, ir dar žydi gražiai violetine spalva.

štai kokia mūsų Dykumos Rožė




Na ir pabaigai, žieminė foto, mūsų belvederio :)




Bonus foto, tinkuojam su antrąja puse :) Truputėlį pasigirsiu, gražiausios sienos tos, kurias padarėm dviese:)





Šiuo metu vargstu su svetainės lubomis, nes bus matomos sijos ir labai norisi kad jos atrodytu efektingai. Nušveistos jos 2 kartus, naudojant skirtingas technologijas ir trečią kartą aš jų nebenorėčiau šveisti :D. Visur kitur sukišta vata tarp sijų ir ant sijų, nelabai supratau, ko ten visi verkia dėl to vatos dulkėjimo ir žegnojasi, kad antra karta tokio darbo nedarytu. Dulkės nuo sijų nepalyginamai baisesnės pasirodė. Bet apie lubas, gal  kitame įraše...


Na ir pabaigai, šio irašo garso takelis į temą :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą