2017 m. vasario 7 d., antradienis

Mėnesio šildymosi apžvalga

Buvo visokių nutikimų per tą mėnesį...  Pirmas nutikimas - per žioplą galvą, pusę paros pečius buvo išsijungęs, nes nesusikalbėjau su laikmačiu. Antras nutikimas - laimei buvau
''namie" ir tai nutiko prie akių - išmetė atsitirpinimo klaidą (nepakankama grįžtamo temperatūra). Meistrai buvo pakoregavę kreivę, tai per tiek ploto per daug atsiaušindavo vanduo. Atstačiau kreivę į gamyklinę, tai kambary pakilo temperatūra iki 24,5C, grižtamo vandens iš 26C. Dirbti kiek per karšta, bet trumpom rankovėm kimarint - pats tas :). Rusy - 16C. Boilerį taip pat įjungęs, palaikoma 42-47C. "User'io manual'e" rašoma, kad reikia palaikyti minimalia 25C temperatūrą boilery. Nesenai įsistačiau improvizuotas duris į praėjimus tarp garažo ir kitų patalpų, tai bus matyt ar padėjo.

Nusprendžiau viska apipavidalint grafiškai.

Elektros sąnaudas log'inau pagal elektros skaitiklio duomenis, tai minimaliai įtakojo rezultatus apšvietimas, mikseris, signalizacija, "Hi-end'as"... :)
Mėnesio lauko temperatūros duomenis loginau pagal gismeteo, tai vėlgi yra netikslumų, rašo, kad žemiausiai kritusi temperatūra buvo iki -17C, nors pas mane termometras rode -22C.
Kadangi vyksta tinkavimo darbai, namą vėdinu porą kartų į dieną, tai rusy drėgmė siekia 70%, po tinkavimo pirmam aukšte taip pat. Pravėdinus siekia 30%, po kelių dienų vėdinimo nebekyla daugiau kaip 60%, iki kol vėl patinkuoju. Vėdinimo metu bijau, kad kaimynai gaisrinės neiškviestų supainioję garus su dūmais :)
Į diagramą neįtrauktos pirmos 3 dienos, kai vandens temperatūrą kelė tenais, kol "įsigazavo", kai lauke tuo metu buvo -20C.
Pastabos: pirmas KWh kritimas nežinau dėl ko, kaip ir staigus šuolis, bet antrasis kritimas tai kaip minėjau įvyko del nesusikalbėjimo.


Žalia linija yra elektros sąnaudos, spalvoti stulpeliai lauko temperatūra (dienos, nakties, vidutinė). Visa tai pakalkuliavus į eurolitus, gaunasi 138.




Šiek tiek papildomų iliustracijų:


Jei "šaldytuvas" tai, kaip be magnetukų? :) "Europos Sąjunga"






Pirmą vasario savaitę vidutiniškai suvartojama po 42 KWh į parą.




 P.s. praeitą savaitgalį buvau pasiėmęs atostogų, nes statybinis "Hi-end'as" pradėjo įtakoti darbų kokybę :) O likusią pusę savaitės skaudėjo kaklą :D


Taip pat bloge šioks toks jubiliejus - 13-as mano įrašas :)



Likite šiltai! ;)

6 komentarai:

  1. Sveiki,
    Ar visumoje patenkinti šilumos siurbliu? Ar rinktumėtės ŠS ar kitą šildymo būdą, kitam namui?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kito būdo šildymosi būdo nesvarstau, bet kas liečia siurblius, galbūt dabar labiau pasvarstyčiau ir kitą variantą (post faktum pagilinau žinias :) ), bet tikrai ne tą, kurį paprastai renkasi pinigais apšalę.
    Lyginant su granuliniais katilais, pastebėjau, kad jie gauna ekonomiją nekūrendami pečiaus visas 24h ir dar tokios kvadratūros. Su ŠS taip nesigautu, nes jis kelia po laipsnį į valandą prie tokios kvadratūros, o jei dar oras vėsesnis, tai jungs ir elektrinius tenus, kad greičiau šiltu.


    AtsakytiPanaikinti
  3. o kokį siurblį rinktumėtės dabar ir dėl ko. Ir ką sužinojot naujo, kad sprendimas būtų kitas :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. as nesakiau, kad rinkčiausi, o tik daugiau dėmesio bučiau skyręs

    AtsakytiPanaikinti
  5. Tai visgi rinktumetes kita karta viskas viename ar ,kad butu boileris atskiras neintegruotas ?

    AtsakytiPanaikinti