2016 m. vasario 17 d., trečiadienis

Belvederio šuo

Skamba, kaip Baskervilių šuo :) Pradėsiu šį kartą nuo iliustracijos, kad būtų aišku apie ką mes čia:


Funkcionuoja panašiai, kaip geriausias žmogaus draugas, aptikęs nepageidaujamą objektą pradeda loti, nes prijungtas prie debesies, kuris gavęs nuotraukas pradeda loti, tad praeivių / užeivių nepražiopsosi :)
    Debesies nuoroda -  https://app.comsci.co.uk (gal kam sutaupysiu laiko). Gaila, bet šis nemokamas serveris nesaugo video, o ir vietos turi ne per daugiausiai (kai pradeda stigti vietos, trina seniausias nuotraukas), bet dėl to nepergyvenu, nes nuotraukas siunčia ir į elektroninį paštą. Dar pastebėjau, kad to pačio įvykio nuotraukos pašte ir serveryje skiriasi. Bet į serverį atsiunčia tiek nuotraukų, kad jas atsispausdinęs ir susisegęs į knygutę, greitai versdamas puslapius gali išgauti filmo efektą, kaip vaikystėje per pamokas darydavome su pieštuku vadovėlių paraštėse:).  Išbandžiau "krūvas" serverių, bet visi turi kažkokių problemų - tai prie kameros neprisijungia, tai savo soft'ą siūlo, o dar liūdniau, siūlo ir savo softą ir laikyti mano PC įjungtą, bet šitaip aš ir pats galiu sinchronizuotis su google drive. Gaila, gūglas nepalaiko tiesioginio bendradarbiavimo su kamera, o galėtų būti puikus dalykas :) Tiesą sakant, gūglas mažai ką palaiko, kamera negali net savo per jį pašto siųsti, todel panaudojau yahoo paštą, kuris persiunčia nuotraukas i gūglą, nes kamera pati tiesiogiai rašyti laiškų negali, nors gūglas tokią funkciją, kaip ir turi, bet ji visiškai neveikia.
   O gamyklinio "softo" vaizdo žiūrėjimui realiu laiku irgi nenaudoju, nes vaizdą "stream'inu" per VLC plėjerį, nes esu baisiai nekantrus palaukti keletą sekundžių ilgiau, kol užsikraus, o ir visa ta vartotojo sąsaja neužima vietos. Šiuo metu pati geriausia televizija namie, nors, kaip ir įprasta TV rodos tuos pačius vaizdus, tuos pačius veidus, tik mažiau reklamų ir mažiau muštynių iš degradavusių gluškaimių :D
   Kolekcijoje iš namo vidaus turiu keletą kietų "narcizkių", dar liaudyje labiau žinomų, kaip "selfiai" :D, o išorėje namo kolekcionuoju kates, šunis, kaimynus ir šiaip paklydelius :), net darbo metu užmetu akį kas vyksta namie.
   Kabėdama šešėlyje po balkiu, dieną ji būna beveik nematoma, tokiame aukštyje, bet užtai ji puikiai visus mato. O dar prieš kabindamas jaudinaus (ir be reikalo), kad galbūt ji nesižiūrės prie balkių ir viso namo. Tik naktį ją išduoda, blankiai šviečiantys IR diodai.


5 komentarai:

  1. Gaila neina naujiems prisiregistruoti CAMAC,pabandyti idomu butu,seip siokia toki alternatyva ivideon cloud servisas,bet su nemokamu..tai toks neprognozuojamas veikimas gaila kad :(
    Panasioj situacijoj senas noutbookas uzjungtas kameroms :)ir routeris ir t.t. per upsa ,maza kas :) Is darbo irgi pakankamai daznai pasiziuriu :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Reiskia spejau i nuvaziuojanti traukini. Bet dziaugsmo mazai, yra stabilumo problemu po pugos, nors limitas ir neisnaudotas. Taip pat po 2dienes pugos yahoo panaikino pasto paskyra. Galvojau, kad mano kamera ir as pamirsome slaptazodi. Spaudziau priminti slaptazodi - neatpazistams prisijungimo vardas. Tada tuo paciu vardu meginu registruotis is naujo, raso - negalimas toks prisijungimo vardas. Teko susikurti dar viena paskyra, butu saunu jei neuzblokuotu, nes taip gali ir telefono numeriai pasibaigti :)
      Radau toki pati serveri uz prieinama kaina, kaip camac, manau reikes ismeginti mokama versija + bus galima issaugoti video, kas man labiau patinka. Neuzilgo parasysiu atsiliepima :)

      Panaikinti
  2. Atsakymai
    1. yra. Pasikeičiau teo modemą, kuris turi usb jungtį, į kurią galima ismeigti usb atmintiką arba diską, atba printerį... ir naudoti, kaip serveri (tik ne printerį suprantama). Dar tada savo kompiuteryje prisidedi map network drive ir turi dar vieną diską, kuri labai patogu peržiūrėti. Tik ne visus diskus virškina jis, todėl įsmeigiau didesnį usb atmintuką.

      Panaikinti